Privacyverklaring

A. Algemene bepalingen voor de gegevensverwerking op onze website

1. Onderwerp van deze Privacyverklaring

Wij, OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG (hierna ook OBO genoemd), zijn verheugd dat u geïnteresseerd bent in onze website en onze aanbiedingen op onze website

De bescherming van uw persoonlijke gegevens is voor ons een groot en heel belangrijk onderwerp. Hieronder willen we u in detail informeren over welke gegevens worden verzameld wanneer u onze website bezoekt, wanneer u onze aanbiedingen daar gebruikt en hoe deze door ons worden verwerkt of gebruikt. Verder informeren we u ook over welke begeleidende beschermende maatregelen we op technisch en organisatorisch gebied hebben verricht.

De verwerking van persoonsgegevens, zoals naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer van een betrokkene, wordt altijd uitgevoerd in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving inzake gegevensbescherming. Met deze Privacyverklaring willen wij u informeren over de soort, de omvang en het doel van de door ons geregistreerde, gebruikte en verwerkte persoonlijke gegevens en uitleggen in hoeverre deze gebruikt worden voor gegevensverwerking.

Hoewel wij als de voor de verwerking van persoonsgegevens verantwoordelijken veel technische en organisatorische maatregelen hebben ingevoerd, kan een op internet gebaseerde gegevensoverdracht principieel gaten in de beveiliging bevatten, zodat een absolute bescherming niet kan worden gegarandeerd. We verzoeken u om daar rekening mee te houden bij het gebruik van ons internetaanbod.

2. Begrippen

In deze privacyverklaring worden begrippen gebruikt, die door de wetgever zijn gespecifieerd in de algemene verordering gegevensbescherming (hierna ook AVG) De AVG kunt u onder de volgende link oproepen:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&qid=1625470654401&from=NL

Het doel van onze privacyverklaring is om u op eenvoudige en begrijpelijke wijze over de verwerking van uw persoonsgegevens op onze website te informeren.

3. Naam en adres van de verantwoordelijke voor de verwerking

Verantwoordelijk voor het onderwerp privacy-beschermingsrecht is:

OBO Bettermann Holding GmbH & Co.KG
Hüingser Ring 52
58710 Menden

Telefon: 0049-2373-89-0
Telefax: 0049-2373-89-238
E-Mail: info(at)obo.de

4. Contactgegevens van de voor de privacy-bescherming verantwoordelijke

OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG
- de verantwoordelijke voor gegevensbescherming - Hüingser Ring 52
58710 Menden

Tel.: 0049-2373-89-1351
E-Mail: datenschutz(at)obo.de

5. Verwijderen en blokkeren van persoonsgegevens/opslagduur

Voor zover in hoofdstuk B van deze privacyverklaring niets anders is geregeld bij de betreffende verwerking van de persoonlijke gegevens, worden de bij ons opgeslagen gegevens gewist zodra opslag niet meer nodig is en het wissen niet in tegenspraak is met enige wettelijke bewaarplicht. Voor zover de gegevens van de betrokkene niet worden gewist omdat deze voor andere en wettelijk toegestane doelen nodig zijn, wordt de verwerking daarvan beperkt. Dit betekent dat de gegevens worden geblokkeerd en niet voor andere doeleinden worden verwerkt. Dat geldt bijvoorbeeld voor gegevens van de betrokkene die om commerciële of fiscale redenen moeten worden bewaard.

Volgens de wettelijke vereisten vindt de opslag plaats gedurende zes jaar conform § 257 lid 1 HGB (handelsboeken, inventarissen, openingsbalansen, jaarafsluitingen, handelsbrieven, boekingsdocumenten enz) evenals gedurende tien jaar conform § 147 lid 1 AO (boeken, notities, statusrapporten, boekingsdocumenten, handels- en zakelijke brieven, enz.).

6. Rechten van de betrokkene

6.1. Recht op bevestiging

Elke betrokkene heeft het recht om van de verwerkingsverantwoordelijke een bevestiging te vragen of de hem betreffende persoonsgegevens worden verwerkt Als een betrokkene gebruik wil maken van dit bevestigingsrecht, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.

6.2. Recht op informatie

Elke persoon die wordt beïnvloed door de verwerking van persoonlijke gegevens, heeft het recht om te allen tijde gratis informatie van ons te ontvangen over de persoonlijke gegevens die over hen zijn opgeslagen en een kopie van deze informatie. De betrokkene heeft recht om informatie ontvangen over de volgende gegevens:

- de doelen van de verwerking;

- de categorieën persoonsgegevens die worden verwerkt;

- de ontvangers of categorieën ontvangers aan wie de persoonsgegevens zijn geopenbaard, met name bij ontvangers in andere landen of bij internationale organisaties;

- indien mogelijk, over de geplande duur van de opslag van persoonsgegevens, of als dat niet mogelijk is, over de criteria voor het vastleggen van deze duur;

- over de aanwezigheid van een recht op correctie of wissen van uw persoonsgegevens of op beperking van de verwerking door de verantwoordelijke of een bezwaarrecht tegen deze verwerking;

- over de aanwezigheid van een recht op beroep bij een toezichthoudende autoriteit;

- als de persoonsgegevens niet afkomstig zijn van de betrokkene: over alle beschikbare informatie over de herkomst van de gegevens;

- over de aanwezigheid van een geautomatiseerde besluitprocedure inclusief een profilering conform artikel 22 al. 1 en 4 AVG en - in elk geval in deze gevallen - overtuigende informatie over de daarmee samenhangende logica en de reikwijdte en gewenste gevolgen van een dergelijke verwerking voor de betrokkene.

Verder heeft de betrokkene het recht om geïnformeerd te worden of persoonlijke gegevens aan een ander land of aan een internationale organisatie worden overgedragen. Voor zover dat het geval is, heeft de betrokkene tevens het recht om informatie te ontvangen over de passende garanties in samenhang met de overdracht.

Als een betrokkene gebruik wil maken van dit recht op informatie, dan kan hij hiervoor altijd contact met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming opnemen.

6.3 Recht op correctie

Elke persoon die door de verwerking van persoonsgegevens wordt getroffen, heeft het recht om de onmiddellijke correctie van onjuiste persoonsgegevens die op hem betrekking hebben, te verzoeken. Verder heeft de betrokkene het recht om, rekening houdend met de doelen van de verwerking, de aanvulling van onvolledige persoonlijke gegevens te verlangen via een aanvullende verklaring.

Als een betrokkene gebruik wil maken van dit recht op correctie, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.

6.4 Recht op verwijdering

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betrokkene heeft het recht om van de verantwoordelijke te eisen dat zijn persoonsgegevens onmiddellijk worden gewist, voor zover dit betrekking heeft op een van de volgende redenen en voor zover de verwerking niet vereist is:

- De persoonlijke gegevens worden geregistreerd of op andere wijze verwerkt voor doelen waarvoor ze niet meer nodig zijn.

- De betrokkene trekt zijn toestemming in waarop de verwerking is gebaseerd conform art. 6 lid 1 sub a AVG of art. 9 lid 2 sub a AVG, en een andere rechtsgrond voor de verwerking ontbreekt.

- De betrokkene maakt conform art. 21 lid 1 AVG bezwaar tegen de verwerking en er zijn geen rechtsgronden met voorrang voor de verwerking, of de betrokkene maakt conform art. 21 lid 2 AVG bezwaar tegen de verwerking.

- De persoonlijke gegevens zijn onrechtmatig verwerkt.

- Het verwijderen van persoonlijke gegevens is nodig voor het voldoen aan een juridische verplichting conform het EU-recht of het recht van de lidstaten waar de verantwoordelijke gevestigd is.

- De persoonsgegevens zijn met betrekking tot aangeboden diensten van de informatiemaatschappij conform art. 8 lid 1 AVG verzameld.

Voor zover een van de bovengenoemde redenen van toepassing is en een betrokkene de persoonsgegevens die bij OBO zijn opgeslagen wil laten wissen, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming of met een andere medewerker. We zullen er dan voor zorgen dat direct wordt voldaan aan het verzoek tot verwijdering.

6.5 Recht op beperking van de verwerking

Iedere door de verwerking van persoonlijke gegevens betrokkene heeft het recht om van de verantwoordelijke de beperking van de verwerking te verlangen, als aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:

- De juistheid van de persoonlijke gegevens wordt door de betrokkene betwist, en wel voor een duur die het de verantwoordelijke mogelijk maakt om de juistheid van de persoonlijke gegevens te controleren.

- De verwerking is onrechtmatig, de betrokkene wijst het verwijderen van de persoonlijke gegevens af en verlangt in plaats daarvan de beperking van het gebruik van de persoonlijke gegevens.

- De verantwoordelijke heeft de persoonlijke gegevens niet langer nodig ten behoeve van de verwerking, de betrokkene heeft ze echter nodig voor het opleggen, uitvoeren of verdedigen van juridische aanspraken.

- De betrokkene heeft bezwaar aangetekend tegen de verwerking conform art. 21 lid 1 AVG en het staat nog niet vast of de juridische gronden van de verantwoordelijke personen zwaarder wegen dan die van de betrokkene.

Voor zover een van de bovengenoemde redenen van toepassing is en een betrokkene beperking verlangt van de persoonlijke gegevens die bij OBO zijn opgeslagen, dan kan hij zich op elk gewenst moment richten tot ons of tot onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming. We zullen dan de beperking van de verwerking uitvoeren.

6.6 Recht op overdraagbaarheid gegevens

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betrokkene heeft het recht om diens persoonsgegevens, welke door de betrokkene aan een verantwoordelijke zijn overgedragen, in een gestructureerd, gangbaar en door machines leesbaar formaat te ontvangen. De betrokkene heeft ook het recht om deze gegevens aan een andere verantwoordelijke zonder belemmering door de verantwoordelijke, aan wie de persoonsgegevens ter beschikking gesteld zijn, over te dragen, voor zover de verwerking op de toestemming conform art. 6 lid 1 sub a AVG of art. 9 lid 2 letter a AVG of op een verdrag conform art. 6 al. 1 letter b AVG berust en de verwerking met behulp van geautomatiseerde procedures plaatsvindt.

Verder heeft de betrokkene bij het uitvoeren van diens recht op gegevensoverdraagbaarheid conform art. 20 lid 1 AVG het recht om ervoor te zorgen dat de persoonlijke gegevens rechtstreeks door een verantwoordelijke worden overgedragen aan een andere verantwoordelijke, voor zover dit technisch haalbaar is, en voor zover dit geen invloed heeft op de rechten en vrijheden van andere personen.

Voor het afdwingen van het recht op gegevensoverdraagbaarheid kan de betrokkene zich altijd tot ons of tot onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming wenden.

6.7 Recht op bezwaar

Iedere met de verwerking van persoonlijke gegevens betrokkene heeft het recht, om redenen die voortvloeien uit diens specifieke situatie, op elk moment bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking van zijn persoonlijke gegevens die op basis van art. 6 lid 1 letter e of f AVG plaatsvindt. Dat geldt ook voor een op deze bepalingen gebaseerde profilering.

In geval van bezwaar zal OBO de persoonsgegevens niet langer verwerken, tenzij we dwingende legitieme redenen voor de verwerking kunnen aantonen die zwaarder wegen dan de belangen, rechten en vrijheden van de betrokkene, of de verwerking dient om juridische claims te doen gelden, uit te oefenen of te verdedigen.

Als OBO persoonlijke gegevens verwerkt voor het uitvoeren van direct marketing dan heeft de betrokkene het recht om op elk moment bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonlijke gegevens ten behoeve van dergelijke reclame. Dat geldt ook voor profilering, voor zover deze verband houdt met direct marketing. Als de betrokkene bij ons bezwaar aantekent tegen de verwerking voor direct marketing, dan zullen wij de persoonlijke gegevens niet langer voor deze doelen verwerken.

Tevens heeft de betrokkene het recht, om redenen die voortvloeien uit diens specifieke situatie, tegen de betreffende verwerking van zijn persoonlijke gegevens die bij ons voor wetenschappelijke of historische onderzoeken of voor statistische doelen conform art. 89 lid 1 AVG plaatsvinden, bezwaar aan te tekenen, behalve wanneer een dergelijke verwerking plaatsvindt om te voldoen aan een taak ten behoeve van het openbaar belang.

Voor uitvoering van dit bezwaarrecht kan de betrokkene zich rechtstreeks tot ons richten. Verder staat het de betrokkene altijd vrij om, in samenhang met het gebruik van diensten van de informatiemaatschappij, ongeacht richtlijn 2002/58/EG, het bezwaarrecht uit te voeren via een geautomatiseerde procedure, waarbij technische specificaties worden gebruikt.

6.8 Geautomatiseerde beslissingen in individuele gevallen met inbegrip van profilering

Iedere door de verwerking van persoonlijke gegevens betrokkene heeft het door de Europese richtlijnen en verordeningen gegarandeerde recht om niet aan een uitsluitend op een geautomatiseerde verwerking - inclusief een eventuele profilering - berustende beslissing te worden onderworpen die de juridische werking doet vervallen of deze op enige wijze aanzienlijk beïnvloed, voorzover de beslissing

- niet voor het afsluiten of het voldoen aan een contract tussen de betrokkene en de verantwoordelijke noodzakelijk is, of;

- op basis van juridische voorschriften van de Unie of de lidstaten waarin de verantwoordelijke werkzaam is, is toegestaan en deze juridische voorschriften passende maatregelen bevatten ter garantie van de rechten en vrijheden evenals de gegronde belangen van de betrokkene, of;

- met uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene plaatsvindt.

Als de beslissing

- voor het afsluiten of het voldoen aan een contract tussen de betrokkene en de verantwoordelijke noodzakelijk is, of;

plaatsvindt met uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene, zal OBO passende maatregelen nemen om de rechten en vrijheden evenals de rechtmatige belangen van de betrokkene te garanderen, waarbij minimaal het recht op uitvoering van de ingreep van een persoon namens de verantwoordelijke, op het uitleggen van de eigen standpunten en op het aanvechten van de beslissing hoort.

Als de betrokkene gebruik wil maken van rechten met betrekking tot geautomatiseerde beslissingen, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.

6.9 Recht op intrekking van toestemming met betrekking tot gegevensbescherming

Iedere met de verwerking van persoonlijke gegevens betrokkene heeft het recht, om op elk moment de toestemming voor de verwerking van zijn persoonlijke gegevens in te trekken.

Als de betrokkene gebruik wil maken van het recht op intrekking van gegeven toestemming, dan kan hij zich altijd tot ons of tot de verantwoordelijke voor de gegevensbescherming richten.

Iedere betrokkene kan altijd voor alle vragen en informatie over de privacy rechtstreeks contact met ons opnemen.

6.10 Recht op beroep jegens een verantwoordelijke voor gegevensbescherming

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betrokkene heeft het recht om bij een gegevensbeschermingsautoriteit in beroep te gaan tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens door ons.

7. Juridische basis van de verwerking van persoonlijke gegevens

Voor zover bij de beschrijving van de betreffende procedures voor gegevensbescherming in het volgende hoofdstuk B van deze privacyverklaring niet anders is aangegeven, gelden de volgende regelingen.

Art. 6 I sub a AVG is voor OBO de juridische basis voor verwerkingsprocedures waarbij toestemming moet worden verkregen voor een bepaald verwerkingsdoel. Als de verwerking van persoonsgegevens vereist is voor het voldoen aan een contract, waarvan de contractpartij de betrokkene is, door onszelf of door één van onze dochterondernemingen – waarop de aanvraag voor dienstverleningen en/of producten betrekking heeft – dan berust de verwerking op art. 6 I sub b AVG. Hetzelfde geldt voor verwerkingsprocedures die nodig zijn voor het uitvoeren van maatregelen voorafgaande aan de overeenkomst, bijv. in het geval van aanvragen voor onze diensten en producten.

Als OBO moet voldoen aan een juridische verplichting waardoor een verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk is, dan is de verwerking gebaseerd op art. 6 L sub c AVG In bijzondere gevallen kan de verwerking van persoonlijke gegevens noodzakelijk zijn om van levensbelang zijnde belangen van de betrokkene of een andere natuurlijke persoon te beschermen. In dat geval berust de verwerking op art. 6 L sub d AVG.

Ten slotte kunnen verwerkingprocedures op art. 6 l sub f AVG berusten. Op deze juridische basis zijn verwerkingsprocedures gebaseerd, die niet vallen onder enige van de voorgenoemde juridische bases, als de verwerking noodzakelijk is ter garandering van een rechtmatig belang van OBO of een derde, voor zover de belangen, grondrechten en grondvrijheden van de betroffen een niet van groter belang zijn. Dergelijke verwerkingsprocedures zijn ons met name daarom toegestaan, omdat ze door de Europese wetgever specifiek zijn genoemd (zie overweging 47 regel 2 AVG).

8. Rekening houden met rechtmatige belangen

Voor zover bij de beschrijving van de betreffende procedures voor gegevensverwerking in hoofdstuk B van deze privacyverklaring niet anders is geregeld, en de verwerking van persoonlijke gegevens is gebaseerd op artikel 6 I sub f AVG, bestaat ons rechtmatige belang in de uitvoering van onze zaken en de daarmee verbonden economische belangen.

9. Gegevensbescherming bij gebruik van onze contactgegevens/recht op intrekking

Voor zover u de op onze website opgegeven contactgegevens (zoals bijvoorbeeld ons e-mailadres of faxnummer) gebruikt om contact met ons op te nemen, worden de door u daarbij overhandigde persoonlijke gegevens verwerkt ten behoeve van het doel waarvoor u contact hebt opgenomen. Als uw aanvraag geen betrekking heeft op de dienstverlening en/of producten van OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG (OBO), maar op die van een dochteronderneming, dan wordt uw aanvraag door deze bewerkt en beantwoord, waarbij uw aanvraag aan deze onderneming moet worden doorgestuurd.

Als de reden voor uw contact de interesse in onze diensten of onze producten of de uitvoering van een bestaand contract met ons is, is de rechtsgrond artikel 6 (1) (b) AVG. In alle andere gevallen waarvoor u contact opneemt, hebben wij een gegrond belang conform art. 6 lid 1 sub f AVG in de gegevensverwerking op basis van de door geïnitieerde communicatie.

De voor de beantwoording van uw aanvraag of voor het opzetten en uitvoeren van de contractuele relatie geregistreerde persoonsgegevens worden tot de volledige afhandeling van de aanvraag of tot de beëindiging van de contractuele relatie opgeslagen en daarna (niet voor het einde van eventuele garantieperiodes) gewist, behalve wanneer wij conform artikel 6 al. 1 p. 1 sub c AVG) op grond van belasting- en handelsjuridische bewarings- en documentatieplichten (door HGB, StGB of AO) tot een langere opslag zijn verplicht of wanneer u toestemming hebt gegeven tot een langere bewaartermijn conform art. 6 lid 1 lid 1 sub a AVG.

Daarnaast zouden wij contact met u willen houden, ook na de bewerking van de opdracht of na afloop van het contract en u op elektronische wijze, bijv. via het door u genoemde e-mailadres, opmerkzaam willen maken op onze diensten en aanbiedingen. Wij baseren de gegevensverwerking voor deze doeleinden van klantenbinding en klantenzorg alsmede het faciliteren van het contact op een legitiem belang in de zin van art. 6 lid 1 sub f AVG, waarbij we bij een afweging van interesses met uw grondrechten en vrijheden ook de voordelen zien die u hebt door deze aanspraak, bijv. door de tijdige verwijzing naar onze diensten en aanbod, de kans om bij andere bouwprojecten een offerteaanvraag te krijgen of om vragen direct met de gesprekspartners te kunnen oplossen. U heeft het recht, de gegevensverwerking, die plaatsvindt op basis van art. 6 lid 1 f AVG en die niet bedoeld is voor direct marketing, om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie op ieder moment te weigeren. In het geval van direct marketing kunt u de verwerking echter zonder opgave van redenen op elk moment weigeren.

Gegevens, die op basis van art. 6 lid 1 sub f AVG voor de klantenbinding of direct opnemen van contact worden verwerkt, worden tot het verdwijnen van het gegronde belang verwerkt en daarna gewist, uiterlijk met de verklaring van bezwaar tegen de gegevensverwerking door u. Ook met het oog op deze gegevens worden wettelijk verplichte bewaartermijnen aangehouden.

Ontvangers van de volgens dit voorschrift verwerkte persoonsgegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG hebben gesloten en eventueel dochterondernemingen, waarop de diensten en/of producten van uw aanvraag betrekking hebben.

10. Gegevensbescherming bij sollicitaties en tijdens sollicitatieprocedures

Wij registreren en verwerken de persoonsgegevens van sollicitanten ten behoeve van het uitvoeren van de sollicitatieprocedure en daarmee op basis van een precontractuele maatregel in de zin van art. 6 lid 1 sub b AVG of ons rechtmatige belang bij de tewerkstelling van werknemers in overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub f AVG.

De verwerking kan tevens plaatsvinden langs elektronische weg, bijvoorbeeld als een sollicitant de betreffende sollicitatiedocumenten via elektronische weg, bijvoorbeeld via e-mail of via ons contactformulier, aan ons overdraagt. Als we met een sollicitant een arbeidscontract sluiten, worden de overgedragen gegevens ten behoeve van de afwikkeling van de werknemersverhoudingen opgeslagen, rekening houdende met de wettelijke voorschriften. Als de voor de verwerking verantwoordelijke geen arbeidscontract met de sollicitant sluit, dan worden de sollicitatiedocumenten twee maanden na bekendmaking van de beslissing automatisch verwijderd, voor zover verwijdering geen andere rechtmatige belangen van de voor de verwerking verantwoordelijke in de weg staat. Een ander rechtmatig belang in deze zin is bijvoorbeeld een bewijsplicht in een procedure volgens de algemene wet gelijkmatige behandeling.

Op basis van de gedigitaliseerde registratie van de binnengekomen sollicitaties zijn ontvangers van de verwerkte persoonsgegevens onze IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij betreffende opdrachtverwerkingsovereenkomsten conform art. 28 AVG hebben gesloten.

11. Wijzigingen in dit privacybeleid

OBO behoudt zich het recht voor, dit privacybeleid te allen tijde voor de toekomst te wijzigen. De meest actuele versie is op de website beschikbaar. Bezoek de website regelmatig en informeer uzelf over de geldende privacybepalingen.

B. Bijzondere bepalingen voor gegevensverwerking op onze website

1. Registratie en gebruik van uw gegevens

De omvang en soort van de registratie en het gebruik van uw gegevens zijn afhankelijk van het feit of u onze internetpagina's uitsluitend informatief bezoekt of dat u gebruik wilt maken van onze aangeboden diensten, zoals bijv. het afsluiten van een contract via de website, en zichzelf eventueel wilt registreren.

2. Gebruik van informatie/geregistreerde gegevens/cookies

(1) Algemene informatie

Cookies kunnen geen programma's uitvoeren of virussen op uw computer plaatsen. Ze zijn bedoeld om het internetaanbod in zijn geheel gebruikersvriendelijker en effectiever te maken.

Onze website gebruikt de volgende soorten cookies, waarvan de omvang en werkingswijze hierna wordt uitgelegd:

  • Tijdelijke cookies
  • Permanente cookies

Tijdelijke cookies worden automatisch gewist, wanneer u de browser sluit. Daartoe behoren met name de sessie-cookies. Deze bevatten een zogenaamde sessie-ID, waarmee verschillende aanvragen van de browser aan dezelfde sessie worden toegewezen. Daardoor kan uw computer weer worden herkend als u terugkeert naar onze website. De sessie-cookies worden gewist als u zich afmeldt of de browser sluit.

Permanente cookies worden automatisch gewist na een bepaalde periode die verschilt per cookie en die meerdere jaren kan bedragen. U kunt de cookies in de beveiligingsinstellingen van uw browser op elk moment wissen.

(2) Cookies die absoluut noodzakelijk zijn voor de werking van de website.

Bij zuiver informatief gebruik van de website, dus als u bijv. geen boeking via onze website uitvoert of ons op andere wijze informatie overdraagt, registreren wij alleen de persoonsgegevens die uw browser aan onze server overdraagt. Als u onze website wilt bekijken, dan registreren wij de volgende gegevens die voor ons technisch noodzakelijk zijn om u onze website te tonen en om stabiliteit en veiligheid te garanderen (juridische basis is art. 6 lid 1 lid 1 sub f AVG):

  • IP-adres
  • Taal en versie van de browsersoftware.
  • Datum en tijd van de aanvraag
  • Tijdzoneverschil met Greenwich Mean Time (GMT)
  • Inhoud van de aanvraag (concrete pagina)
  • Toegangsstatus/HTTP-statuscode
  • De verzonden hoeveelheid gegevens
  • De website waarvan de aanvraag afkomstig is
  • Browser
  • Besturingssysteem en het scherm daarvan

De conform lid 1 van dit voorschrift verwerkte gegevens worden voor de opgegeven doelen gedurende 30 dagen opgeslagen en daarna verwijderd.

(3) Cookies die niet absoluut noodzakelijk zijn voor de werking van de website.

Wij gebruiken alleen cookies die niet absoluut noodzakelijk zijn voor de werking van de website met uw uitdrukkelijke toestemming. Hiervoor gebruiken wij de Consent Tool van Usercentrics GmbH. In dit kader geeft OBO persoonsgegevens (toestemmingsgegevens) door aan Usercentrics GmbH, Sendlingerstr. 7, 80331 München. Dit gebeurt in het kader van een opdrachtverwerking overeenkomstig artikel 28 AVG. Onder toestemmingsgegevens worden de volgende gegevens verstaan: datum en tijd van bezoek of toestemming/weigering, apparaatinformatie, geanonimiseerd IP-adres. De gegevens worden verwerkt om te voldoen aan wettelijke verplichtingen (bewijsplicht overeenkomstig art. 7, lid 1, AVG) en de daarmee samenhangende documentatie van de toestemming en dus op grond van art. 6, lid 1, sub c), AVG. Voor het opslaan van de gegevens wordt de Local Storage gebruikt.

De toestemmingsgegevens worden gedurende 3 jaar opgeslagen. De gegevens worden in de Europese Unie opgeslagen. Meer informatie over de verzamelde gegevens en de contactmogelijkheden vindt u onder https://usercentrics.com/privacy-policy/

 

3. Plugins en tools

3.1 fonts.com

Dit is een Web-Font-dienst.

Verwerkende onderneming

Monotype Imaging Holdings Inc.

600 Unicorn Park Drive, Woburn, Massachusetts 01801, United States of America

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer. Een toestemming geldt alleen voor de gespecificeerde doeleinden. De verzamelde gegevens mogen niet worden gebruikt of opgeslagen voor andere dan de hieronder vermelde doeleinden.

  • Beschikbaarstelling van web fonts

Gebruikte technologieën

  • Cookies

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • IP-adres
  • Browser-informatie
  • Refferer URL
  • Klant-ID

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. een AVG

Plaats van verwerking

Europese Unie

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De verzamelde gebruikersgegevens worden tot 30 dagen na de datum van verzameling bewaard.

Ontvanger gegevens

  • Monotype Imaging Holdings Inc.

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

privacynoSpam@monotype.com

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://www.monotype.com/legal/privacy-policy

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langst mogelijke duur voor opslag op een apparaat, zoals ingesteld bij gebruik van de cookie-methode voor opslag en of er andere methoden worden gebruikt.

  • Maximale duur van de cookie-opslag: -
  • Opslag non-cookie: nee

3.2 Usercentrics Consent Management Platform

Dit is een dienst voor het beheer van toestemming.

Verwerkende onderneming

Usercentrics GmbH

Sendlinger Str. 7, 80331 Munich, Germany

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer. Een toestemming geldt alleen voor de gespecificeerde doeleinden. De verzamelde gegevens mogen niet worden gebruikt of opgeslagen voor andere dan de hieronder vermelde doeleinden.

  • Aanhouden wettelijke verplichtingen
  • Opslag van de toestemming

Gebruikte technologieën

  • Local storage
  • Cookies vrijgeven

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Apparaatinformatie
  • Browser-informatie
  • Geanonimiseerd IP-adres
  • Opt-in- en Opt-out-gegevens
  • Datum en tijd bezoek
  • Vraag URL's van de website aan
  • Paginapad van de website
  • Geografische locatie

 

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. c AVG

Plaats van verwerking

Europese Unie (toestemmingsdatabase bevindt zich in België)

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De toestemmingsgegevens (gegeven toestemming en herroeping van toestemming) worden drie jaar bewaard. Een gegevensexport vindt plaats na beëindiging van het contract.

Ontvanger gegevens

  • Usercentrics GmbH

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

datenschutznoSpam@usercentrics.com

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://usercentrics.com/privacy-policy/

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langst mogelijke duur voor opslag op een apparaat, zoals ingesteld bij gebruik van de cookie-methode voor opslag en of er andere methoden worden gebruikt.

  • Maximale duur van de cookie-opslag: -
  • Opslag non-cookie: nee

3.3 Google Tag Manager

Dit is een tagbeheersysteem voor het beheer van JavaScript- en HTML-code-snippets die kunnen worden gebruikt om tracking, analyse-, personaliserings- en marketing-performance-tags en -tools te implementeren.

Verwerkende onderneming

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ireland

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Functionaliteit

Gebruikte technologieën

  • Pixels

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Verzamelde gegevens over tag-triggering

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. a AVG

Plaats van verwerking

Verenigde Staten van Amerika

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De gegevens worden 14 dagen na het opvragen ervan gewist.

Ontvanger gegevens

  • Alphabet Inc.
  • Google LLC
  • Google Ireland Limited

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

 Wereldwijd.

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/privacy?hl=en

Klik hier om bezwaar aan te tekenen tegen alle domeinen van het verwerkingsbedrijf https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html

 

3.4 reCAPTCHA

Dit is een dienst die controleert of gegevens die op een site worden ingevoerd, door een mens of door een geautomatiseerd programma zijn ingevoerd.

Verwerkende onderneming

Google ​Ireland​ Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ireland

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Tracking
  • Bot-beveiliging

Gebruikte technologieën

  • Cookies

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Browser-taal
  • Browser-plugins
  • Klikpad
  • Datum en tijd bezoek
  • IP-adres
  • Gebruikersgedrag
  • Op een pagina doorgebrachte tijd
  • Invoer door gebruiker

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. f AVG

Plaats van verwerking

Europese Unie

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

Gegevens worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor verwerking.

Ontvanger gegevens

  • Alphabet Inc.
  • Google LLC
  • Google Ireland Limited

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

 Wereldwijd.

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/privacy?hl=en

Klik hier om bezwaar aan te tekenen tegen alle domeinen van het verwerkingsbedrijf https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langste potentiële opslagtijd op een apparaat bij gebruik van de cookie-opslagmethode en bij gebruik van andere methoden.

  • Maximale tijd voor het bewaren van cookies: 19 jaar, 4 dagen

Deze dienst gebruikt verschillende middelen om informatie op het apparaat van een gebruiker op te slaan, zoals hieronder vermeld.

  • DIE Wordt gebruikt om de acties van een gebruiker op de site te registreren en te rapporteren voor advertentiedoeleinden. Duur: 1 jaar Type: cookie  Domain: doubleclick.net
  • 1P_JAR Deze cookie bevat informatie over de manier waarop de eindgebruiker de website gebruikt, alsook over advertenties die de eindgebruiker mogelijk heeft gezien voordat hij deze website bezocht. Duur: 1 maand   Type: cookie   Domain: google.com
  • ANID Gebruikt voor reclamedoeleinden. Duur: 9 maanden   Type: cookie  Domain: google.com
  • CONSENT Deze cookie bevat informatie over de manier waarop de eindgebruiker de website gebruikt, alsook over advertenties die de eindgebruiker mogelijk heeft gezien voordat hij deze website bezocht. Duur: 19 jaar, 4 dagen   Type: cookie  
  • NID  Gebruikt door Google om advertenties aan te passen aan uw Google-zoekopdrachten. Duur: 6 maanden   Type: cookie  Domain: google.com
  • DV Gebruikt door Google Analytics voor gepersonaliseerde reclame. Duur: 10 minuten   Type: cookie  Domain: google.com

3.5 DoubleClick Ad

Dit is een advertentiedienst. Met deze dienst is het mogelijk gebruikers relevante advertenties aan te bieden en campagnerapporten op te vragen.

Verwerkende onderneming

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ireland

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Werving
  • Analyse
  • Optimalisatie

Gebruikte technologieën

  • Cookies

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Browser-informatie
  • Klikpad
  • Cookie-informatie
  • Datum en tijd bezoek
  • Demografische gegevens
  • Apparaatidentificatie
  • Locatie-informatie
  • Hardware-/software-type
  • Internet-provider
  • IP-adres
  • Frequentie, waarmee advertenties worden gezien
  • Beschikbaarstellende domeinen
  • Interactiegegevens
  • Aanzichten pagina
  • Zoekhistorie

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. a AVG

Plaats van verwerking

Europese Unie

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De gegevens worden gewist zodra zij niet meer nodig zijn voor de verwerkingsdoeleinden.

Ontvanger gegevens

  • Google Ireland Limited
  • Google LLC
  • Alphabet Inc.

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://support.google.com/policies/troubleshooter/7575787?hl=en

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

Verenigde Staten van Amerika

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/privacy?hl=en

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langste potentiële opslagtijd op een apparaat bij gebruik van de cookie-opslagmethode en bij gebruik van andere methoden.

  • Maximale duur van de cookie-opslag: 1 jaar

Deze dienst gebruikt verschillende middelen om informatie op het apparaat van een gebruiker op te slaan, zoals hieronder vermeld.

  • test_cookie Test de browserinstellingstoestemmingen in de browser van de gebruiker, duur: 1 dag, Type: cookie, Domein: doubleclick.net
  • IDE  Bevat een willekeurig gegenereerde gebruikers-ID. Met deze ID kan Google de gebruiker op verschillende domeinen op verschillende websites herkennen en gepersonaliseerde advertenties weergeven. Duur: 1 jaar, type: cookie, domain: doubleclick.net

3.6 gstatic.com

Dit is een domein dat door Google wordt gebruikt om statische inhoud in een andere domeinnaam te laden om het bandbreedtegebruik te verminderen en de netwerkprestaties voor de eindgebruiker te verbeteren.

Verwerkende onderneming

Alphabet Inc.

1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043-1351, United States of America

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Verminderen van het bandbreedtegebruik
  • Verbeteren van de netwerkcapaciteit

Gebruikte technologieën

  • JavaScript

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Afbeeldingen
  • CSS
  • JavaScript-Code

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lis 1 sub 1 sublid f AVG

Plaats van verwerking

Verenigde Staten van Amerika

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

Aanvragen voor CSS assets worden 1 dag in de cache bewaard, lettertypebestanden worden een jaar bewaard. Sommige informatie wordt bewaard totdat de gebruiker deze verwijdert. Anderen blijven een bepaalde tijd behouden.

Ontvanger gegevens

  • Alphabet Inc.

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

 Wereldwijd.

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Klik hier om bezwaar aan te tekenen tegen alle domeinen van het verwerkingsbedrijf https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en

 

3.7 Google Analytics

Dit is een webanalysedienst.

Verwerkende onderneming

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ireland

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Analyse

Gebruikte technologieën

  • Cookies
  • Pixels

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • App-actualiseringen
  • Browser-informatie
  • Klikpad
  • Datum en tijd bezoek
  • Apparaatinformatie
  • Downloads
  • Flash-versie
  • Locatie-informatie
  • IP-adres
  • JavaScript-support
  • Bezochte pagina's
  • Koopactiviteit
  • Referrer URL
  • Gebruiksgegevens
  • Widget-interacties

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. a AVG

Plaats van verwerking

Europese Unie

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De bewaringstermijn hangt af van het soort opgeslagen gegevens. Elke klant kan zelf bepalen hoe lang Google Analytics gegevens bewaart voordat ze automatisch worden verwijderd.

Ontvanger gegevens

  • Alphabet Inc., Google LLC, Google Ireland Limited

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

 Wereldwijd.

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/privacy?hl=en

Klik hier om bezwaar aan te tekenen tegen alle domeinen van het verwerkingsbedrijf https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langste potentiële opslagtijd op een apparaat bij gebruik van de cookie-opslagmethode en bij gebruik van andere methoden.

  • Maximale tijd voor het bewaren van cookies: 2 jaar

Deze dienst gebruikt verschillende middelen om informatie op het apparaat van een gebruiker op te slaan, zoals hieronder vermeld.

  • _ga                  Dit wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. Duur: 2 jaar   Type: cookie  
  • _ga                 Dit wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. Duur: 1 dag   Type: cookie  
  • _gat                 Wordt gebruikt om de verzoeksnelheid af te zwakken. Duur: 1 minuut   Type: cookie  
  • _dc_gtm_xxx  Dit wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. Duur: 1 minuut   Type: cookie  
  • _gat_gtag_xxx  Dit wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. Duur: 1 minuut   Type: cookie  
  • _gac_xx           Dit bevat informatie over op welke advertentie werd geklikt. Duur: 2 maanden, 29 dagen, Type: cookie 
  • DIE                   Met behulp van deze ID kan Google de gebruiker op verschillende websites en domeinen identificeren en gepersonaliseerde advertenties weergeven. Duur: 1 jaar   Type: cookie  

3.8 Facebook Pixel

Dit is een trackingtechnologie die wordt aangeboden door Facebook en wordt gebruikt door andere Facebook-diensten zoals Facebook Custom Audiences.

Verwerkende onderneming

Facebook Ireland Limited

4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin, D02, Ireland

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Werving
  • Analyse
  • Marketing
  • Retargeting
  • Tracking

Gebruikte technologieën

  • Cookies
  • Pixels

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Bekeken advertenties
  • Browser-informatie
  • Bekeken inhoud
  • Apparaatinformatie
  • Geografische locatie
  • Interactie met reclame, diensten en producten
  • IP-adres
  • Marketinginformatie
  • Niet-vertrouwelijke door de gebruiker gedefinieerde gegevens
  • Pixel-ID
  • Referrer URL
  • Succes van marketingcampagnes
  • Gebruiksgegevens
  • Gebruikersgedrag
  • Facebook gebruikers-ID

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. a AVG

Plaats van verwerking

Europese Unie

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De gegevens worden gewist zodra zij niet meer nodig zijn voor de verwerkingsdoeleinden.

Ontvanger gegevens

  • Facebook Inc.
  • Facebook Ireland Limited

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

 Wereldwijd.

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://www.facebook.com/privacy/explanationhttps://www.facebook.com/privacy/explanation

Klik hier om bezwaar aan te tekenen tegen alle domeinen van het verwerkingsbedrijf https://www.facebook.com/ads/preferences/

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://www.facebook.com/policies/cookies

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langste potentiële opslagtijd op een apparaat bij gebruik van de cookie-opslagmethode en bij gebruik van andere methoden.

  • Maximale duur van de cookie-opslag: 1 jaar

Opgeslagen informatie

Deze dienst gebruikt verschillende middelen om informatie op het apparaat van een gebruiker op te slaan, zoals hieronder vermeld.

  • _fbp, act, c_user, datr, fr, m_pixel_ration, pl, presence, sb, spin, wd, xs,

Cookie van Facebook voor website-analyse, advertentietargeting en advertentiemeting. Duur: 1 jaar, Type: cookie, Domain: facebook.com

3.9 LinkedIn Insight Tag

Dit is een Conversion-tracking en Retargeting dienst.

Verwerkende onderneming

LinkedIn Ireland Unlimited Company

Wilton Place, Dublin 2, Ireland

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Analyse
  • Marketing
  • Retargeting

Gebruikte technologieën

  • Cookies

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Browser-informatie
  • Apparaatinformatie
  • IP-adres
  • Referrer URL
  • Tijdstempel

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. a AVG

Plaats van verwerking

Verenigde Staten van Amerika, Singapore

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De gegevens worden na 90 dagen gewist.

Ontvanger gegevens

  • LinkedIn Ireland Unlimited Company

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

Singapore, Verenigde Staten van Amerika

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com

Klik hier om bezwaar aan te tekenen tegen alle domeinen van het verwerkingsbedrijf https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://www.linkedin.com/legal/cookie_policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langste potentiële opslagtijd op een apparaat bij gebruik van de cookie-opslagmethode en bij gebruik van andere methoden.

  • Maximale duur van de cookie-opslag: 6 maanden

Opgeslagen informatie

Deze dienst gebruikt verschillende middelen om informatie op het apparaat van een gebruiker op te slaan, zoals hieronder vermeld.

  • LinkedIn Insight

Deze technologie kan worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties op LinkedIn aan te bieden aan bezoekers van onze website. Duur: 6 maanden   Type: cookie  

3.10 YouTube Video

Dit is een Video-Player-dienst.

Verwerkende onderneming

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ireland

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Video's weergeven

Gebruikte technologieën

  • Cookies (wanneer de "Privacy-Enhanced"-modus niet is geactiveerd)

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Apparaatinformatie
  • IP-adres
  • Referrer URL
  • Bekeken video's

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. a AVG

Plaats van verwerking

Europese Unie

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De gegevens worden gewist zodra zij niet meer nodig zijn voor de verwerkingsdoeleinden.

Ontvanger gegevens

  • Alphabet Inc.
  • Google LLC
  • Google Ireland Limited

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

 Wereldwijd.

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/privacy?hl=en

Klik hier om bezwaar aan te tekenen tegen alle domeinen van het verwerkingsbedrijf https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langste potentiële opslagtijd op een apparaat bij gebruik van de cookie-opslagmethode en bij gebruik van andere methoden.

  • Maximale tijd voor het bewaren van cookies: 10 jaar, 2 dagen

De video's zijn allemaal in de "uitgebreide privacymodus" opgenomen, d.w.z. dat er geen gegevens over u als gebruiker aan YouTube worden overgedragen, als u de video's niet afspeelt. Pas wanneer u de video's afspeelt, worden de hieronder genoemde gegevens overgedragen. Op deze gegevensoverdracht hebben wij geen invloed.

Door het bezoek aan de website ontvangt YouTube de informatie dat u de betreffende subpagina van onze website hebt opgeroepen. Bovendien worden de onder B sublid 2.1 van deze privacyverklaring genoemde gegevens overgedragen. Dit vindt plaats ongeacht of YouTube een gebruikersaccount aanbiedt, waarop u bent aangemeld of dat er geen gebruikersaccount bestaat. Als u bij Google bent aangemeld, worden uw gegevens rechtstreeks aan uw account toegewezen. Als u de toewijzing aan je profiel op YouTube niet wilt, moet je uitloggen voordat je de knop activeert. YouTube slaat uw gegevens als gebruiksprofielen op en gebruikt ze voor doeleinden als reclame, marktonderzoek en/of de benodigde vormgeving van zijn website. Een dergelijke beoordeling vindt met name plaats (zelfs voor niet-ingelogde gebruikers) voor het creëren van gepersonaliseerde reclame en om andere gebruikers van het sociale netwerk over uw activiteiten op onze website te informeren. U kunt gebruik maken van een bezwaarrecht tegen het aanmaken van deze gebruikersprofielen; om hiervan gebruik te maken, moet u contact opnemen met YouTube.

Deze dienst gebruikt verschillende middelen om informatie op het apparaat van een gebruiker op te slaan, zoals hieronder vermeld.

  • PREF Deze cookie slaat uw voorkeuren en andere informatie op, waaronder uw voorkeurstaal, het aantal zoekresultaten dat op uw site moet worden weergegeven en of u het SafeSearch-filter van Google wilt inschakelen Duur: 10 jaar, 2 dagen Type: cookie
  • VISITOR_INFO1_LIVE Deze cookie meet uw bandbreedte om te bepalen of u de nieuwe of de oude spelersinterface ontvangt. Duur: 6 maanden   Type: cookie  
  • use_hitbox Deze cookie verhoogt de "views" teller in de YouTube video. Duur: sessie Type: cookie
  • YSC Slaat de videospelerinstellingen van de gebruiker op met behulp van ingesloten YouTube-video, duur: sessie Type: cookie

3.11 Google Maps

Dit is een Web-mapping-dienst.

Verwerkende onderneming

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ireland

Doel van de gegevensverwerking

Deze lijst geeft de doeleinden van de verzameling en verwerking van gegevens weer.

  • Kaarten weergeven

Gebruikte technologieën

  • Cookies

Verzamelde gegevens

Deze lijst bevat alle (persoons)gegevens die door of via het gebruik van deze dienst worden verzameld.

  • Datum en tijd bezoek
  • Locatie-informatie
  • IP-adres
  • URL
  • Gebruiksgegevens

Rechtsgrondslag

De volgende rechtsgrondslag is vereist voor de verwerking van gegevens

  • Art. 6 lid. 1 sub. 1 sublid. a AVG

Plaats van verwerking

Europese Unie

Opslagtijd

De opslagtijd is de periode gedurende welke de verzamelde gegevens worden bewaard om te worden verwerkt. De gegevens moeten worden gewist zodra zij niet langer nodig zijn voor de aangegeven verwerkingsdoeleinden.

De gegevens worden gewist zodra zij niet meer nodig zijn voor de verwerkingsdoeleinden.

Ontvanger gegevens

  • Google Ireland Limited
  • Google LLC
  • Alphabet Inc

Functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf

Hieronder vindt u het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming van het verwerkende bedrijf.

https://support.google.com/policies/troubleshooter/7575787?hl=en

Doorgeven aan derde landen

Deze dienst kan de geregistreerde gegevens aan een ander land doorgeven. Wij wijzen u erop dat deze dienst gegevens kan doorgeven buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte en aan een land dat geen passend niveau van gegevensbescherming biedt. Indien de gegevens worden doorgegeven aan de VS, bestaat het risico dat uw gegevens door de Amerikaanse autoriteiten worden verwerkt met het oog op controle en toezicht, zonder dat u enig rechtsmiddel kunt aanwenden. Hieronder volgt een lijst van de landen waarnaar de gegevens zullen worden doorgegeven. Dit kan het geval zijn voor verschillende doeleinden, zoals opslag of verwerking.

 Wereldwijd.

Klik hier om het privacybeleid van de gegevensverwerker te lezen http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Klik hier om bezwaar aan te tekenen tegen alle domeinen van het verwerkingsbedrijf https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Klik hier om het cookiebeleid van de gegevensverwerker te lezen https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en

Opslaginformatie

Hieronder ziet u de langste potentiële opslagtijd op een apparaat bij gebruik van de cookie-opslagmethode en bij gebruik van andere methoden.

  • Maximale duur van de cookie-opslag: 6 maanden

Deze dienst gebruikt verschillende middelen om informatie op het apparaat van een gebruiker op te slaan, zoals hieronder vermeld.

  • NID Deze cookie slaat informatie op over gebruikersinstellingen en informatie voor Google Maps. Duur: 6 maanden   Type: cookie

4. Gebruik van functies en aanbiedingen op onze website

Voor zover u gebruik wilt maken van de op onze website aangeboden diensten, zoals betaalde boekingen in onze online shop of het bestellen van een nieuwsbrief, is het nodig dat u daarvoor aanvullende persoonlijke gegevens opgeeft. De details hiervan zijn opgenomen in de volgende regelingen.

4.1 Contactformulier

(1) Bij het vrijwillige gebruik van onze contactformulieren wordt u gevraagd om uw bedrijf, uw voor-en achternaam, het postadres van uw bedrijf evenals uw e-mailadres op te geven, waarbij deze opgaven als verplichte opgaven zijn gemarkeerd. U heeft ook de mogelijkheid om indien nodig aanvullende informatie te verstrekken om uw persoonlijke beschikbaarheid en aanpak te optimaliseren (bijv. Telefoonnummer, functietitel en de reden van uw vraag / contact of uw bericht

(2) Wanneer u uw aanvraag verzendt, slaan wij uw IP-adres en het tijdstip van de aanmelding op. Het doel van deze procedure is om uw aanvraag te kunnen terugvinden en eventueel mogelijk misbruik van uw persoonlijke gegevens te kunnen oplossen.

(3) Juridische basis voor de verwerking van uw persoonsgegevens is op de eerste plaats de door u uitdrukkelijk gegeven toestemming conform art. 6 lid 1 sub a AVG. Bovendien dient de gegevensverwerking voor het beantwoorden van de door u geïnitieerde aanvraag en daarmee ook voor (pre-)contractuele doelen in de zin van art. 6 lid 1 sub b AVG. Verder volgt de gegevensverwerking op basis van een gegrond belang conform art. 6 lid 1 sub f AVG met betrekking tot het beantwoorden van uw aanvraag voor onze diensten respectievelijk aanbiedingen en als bewijs van een mogelijk misbruik van het hiervoor gebruikte e-mailadres. Voor zover onderscheid wordt gemaakt tussen verplichte opgaven en de vrijwillige opgaven, worden als verplichte opgaven in de zin van art. 5 ld 1 sub c art. 25 AVG alleen gegevens opgevraagd die gewoonlijk ook bij andere manieren van aanvragen - bijv. via de e-mailhandtekening van de aanvrager - worden overgedragen en waarbij uit ervaring is gebleken dat deze gegevens (zie alinea 2) voor het beantwoorden van de aanvraag nodig zijn. Gewoonlijk hebben wij deze gegevens nodig om bijv.

  • de aanvrager aan de juiste verkoopregio toe te wijzen;
  • de aanvrager aan de juiste buitendienstmedewerker toe te wijzen;
  • de aanvrager uitnodigingen te sturen voor beurzen, seminars etc.;
  • de aanvrager certificaten voor de deelname aan seminars te kunnen toesturen;
  • de aanvrager drukwerk te kunnen toesturen;
  • de aanvrager materiaal/monsters etc. te kunnen leveren;
  • de aanvrager lokale groothandelaars te kunnen aanbevelen.

(4) Vrijwillige informatie, zoals die van uw beroep of de achtergrond van uw verzoek, helpen ons om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zonder hier vragen over te hoeven stellen, aangezien wij bijvoorbeeld verschillende producten en informatie hebben voor verschillende beroepsgroepen Een gegrond belang conform art. 6 lid 1 sub f AVG bestaat ook om de door u beschikbaar gestelde gegevens voor latere contacten in de zin van een (potentieel) klantonderhoud te gebruiken en u te kunnen informeren over onze aanbiedingen en diensten.

(5) We wissen de door u beschikbaar gestelde gegevens zodra de opslag voor de bovengenoemde doelen niet meer noodzakelijk is. Als u uw toestemming voor de gegevensverwerking hebt ingetrokken, wat altijd voor toekomstig gebruik mogelijk is, maar de toelaatbaarheid van de tot het intrekken uitgevoerde gegevensverwerking onaangetast laat en/of een bezwaar tegen gegevensverwerking als gegrond belang (art. 6 lid 1 sub f AVG) indient, worden de gegevens direct door ons gewist. Dat geldt echter niet als en voor zover een andere wettelijke basis (bijv. voor de pre- en post-contractuele uitvoering volgens art. 6 lid 1 sub b AVG) de verdere verwerking rechtvaardigt of wettelijke bewaartermijnen een directe verwijdering tegenhouden (art. 6 lid 1 sub c AVG).

(6) Ontvangers van de volgens dit voorschrift verwerkte gegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG hebben gesloten en eventueel dochterondernemingen, waarop de diensten en/of producten van uw aanvraag betrekking hebben. Als deze dochterondernemingen zich in een ander land bevinden, geven wij uw gegevens alleen door, als dit land met ons standaard EU-contractclausules heeft afgesloten.

4.2 Nieuwsbrief (OBO News)

(1) Met uw toestemming en onder opgave van uw e-mailadres kunt u zich abonneren op onze nieuwbrief, waarmee wij u informeren over onze actuele interessante aanbiedingen, onze diensten en producten, nieuwtjes uit ons huis en andere actuele OBO-thema's. De enige verplichte informatie voor het verzenden van de nieuwsbrief is uw e-mailadres. Als alternatief of aanvulling kunt u via een selectievakje het OBO News aanvragen, dat speciaal op uw wensen/behoeften is afgestemd. Bij het vrijwillige gebruik van deze aanvraag wordt u gevraagd om uw bedrijf, uw klantengroep, uw voor- en achternaam, het postadres van uw bedrijf evenals uw e-mailadres op te geven, waarbij deze opgaven als verplichte opgaven zijn gemarkeerd. Bovendien hebt u de mogelijkheid om indien nodig verdere opgaven te doen, om uw persoonlijke bereikbaarheid en adressering te optimaliseren (bijv. telefoonnummer).

(2) Voor de aanmelding voor onze nieuwsbrief gebruiken wij de zogenaamde double-opt-in-procedure. Dat betekent dat we na uw aanmelding een e-mail sturen naar het opgegeven e-mailadres, waarin wij u vragen te bevestigen dat u de newsletter wenst te krijgen. Als u uw aanmelding niet binnen 72 uur bevestigt, wordt uw informatie geblokkeerd en automatisch verwijderd. Daarnaast slaan we altijd uw gebruikte IP-adres en het tijdstip van aanmelding en bevestiging op. Het doel van deze procedure is om uw aanmelding te kunnen terugvinden en eventueel mogelijk misbruik van uw persoonlijke gegevens te kunnen oplossen. Na uw bevestiging van de bestelling van de nieuwsbrief slaan wij de door u verstrekte informatie in conform al. 2 op ten behoeve van het toezenden van de nieuwsbrief en om een mogelijk misbruik van uw e-mailadres aan te tonen.

(4) Juridische basis voor de verwerking van uw persoonsgegevens is op de eerste plaats de door u uitdrukkelijk gegeven toestemming conform art. 6 lid 1 sub a AVG en met betrekking tot de gegevens die overeenkomstig lid 2 worden verwerkt, ons gegrond belang overeenkomstig artikel 6, lid 1 sub f AVG als bewijs van eventueel misbruik van het hiervoor gebruikte e-mailadres..

(5) U kunt uw toestemming voor het verzenden van de nieuwsbrief op ieder moment intrekken en de nieuwsbrief opzeggen. Intrekken is mogelijk door op de in elke nieuwsbrief opgenomen link te klikken of via e-mail aan info(at)obo.be of door een bericht aan de in het colofon opgegeven contactgegevens te sturen.

(6) Uw e-mailadres wordt voor het verzenden van de newsletter alleen voor de duur van de gewenste aanmelding opgeslagen. De overige conform art. 1 AVG opgeslagen gegevens worden door ons max. een maand na uw afmelding verwijderd.

(7) Ontvangers van de volgens dit voorschrift verwerkte gegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG hebben afgesloten.

(8) Ontvangers van de volgens dit voorschrift verwerkte gegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG hebben afgesloten en eventuele dochterondernemingen, die het verzenden van de newsletter verzorgen. Als deze dochterondernemingen zich in een ander land bevinden, geven wij uw gegevens alleen door, als dit land met ons standaard EU-contractclausules heeft afgesloten.

4.3 OBO Construct

(1) Wij bieden onze klanten, medewerkers en potentiële nieuwe klanten evenals contractpartners via onze website de mogelijkheid om onze software OBO Construct op verschillende toepassingsniveaus te gebruiken. Deze kan worden gedownload en is beschikbaar als web-toepassing. Als u onze software laadt en/of gebruikt, dan sluit u met ons een bijbehorend gebruiksverdrag, ook als gratis gebruik mogelijk is.

Om de software te kunnen downloaden, moeten vooraf gegevens over de persoon van de gebruiker in het download-formulier worden opgegeven. Bij deze gegevens gaat het met name om basisgegevens zoals naam, adres en e-mailadres van de gebruiker, die we nodig hebben om de gebruiker te kunnen identificeren als contractpartner en als zodanig evt. ook daarmee contact te kunnen opnemen (art. 6 lid 1 sub b AVG). Tevens wordt gevraagd naar de beroepsaanduiding, die voor ons maatgevend is om de gebruiker van de betreffende producten aan verschillende beroepsvelden te kunnen toewijzen en de producten te kunnen richten op de beroepsgroepen, die de software het meest intensief gebruiken. Deze gegevensverwerking vindt eveneens plaats binnen ons gegrond belang (art. 6 lid 1 sub f AVG). Bovendien volgt de gegevensverwerking ook conform art. 6 lid 1 sub a AVG op basis van uw toestemming, omdat het u volledig vrij staat om de gratis aangeboden software te gebruiken en om in verband hiermee uw gegevens prijs te geven.

Naast de mogelijkheid om software te downloaden, bieden wij bij een aantal OBO Construct-producten (bijv. OBO Construct voor ondervloersystemen en OBO Construct voor aardingssystemen) de mogelijkheid om u voor het gebruik van de software te registreren en om voor latere aanmeldingen een wachtwoord aan te maken. Bij de registratie worden dezelfde gegevens gevraagd als in het hierboven beschreven download-formulier voor dezelfde verwerkingsdoelen, zodat eerst hiernaar verwezen wordt. Uw e-mailadres wordt daarnaast vastgelegd om de registratieprocedure af te sluiten, omdat u uw aanmelding via een link in de e-mail moet bevestigen om de account te activeren. Verder hebben wij uw e-mailadres nodig om uw configuraties voor u te kunnen opslaan en te kunnen toewijzen. Met uw e-mailadres en het wachtwoord kunt u zich als gebruiker aanmelden en al uw projecten en configuraties bekijken.

Zodra u een account heeft, kunt u zoveel projecten aanmaken als u wilt. Daarbij zijn de enige verplichte velden de projectnaam en de opdrachtdatum. De datum is vooraf ingesteld op de actuele datum, terwijl de projectnaam veranderd kan worden met "Nieuw project". Hierdoor kunt u direct een project vastleggen zonder verdere informatie over het project zelf op te geven. U hebt echter de mogelijkheid om de projectnaam te veranderen en om andere op het project betrekking hebbende informatie in te voeren (zoals projectafkorting, projectnummer, klantnummer, klantnaam, klantadres). De door u bij deze procedures gegenereerde gegevens worden op onze servers opgeslagen en ze kunnen door de desbetreffende gebruiker (u dus) alleen worden opgevraagd met behulp van het aangemaakte wachtwoord.

De verwerking van de bovengenoemde gegevens vindt plaats aan de hand van uw tijdens de registratieprocedure opgegeven toestemming conform art. 6 lid 1 sub a AVG en voor het voldoen aan het contract conform art. 6 lid 1 sub b AVG. Daarnaast hebben wij een gegrond belang in de zin van art. 6 lid 1 sub f AVG in het beschikbaar stellen aan onze (potentiële en/of voormalige) klanten evenals onze medewerkers en contractpartners van op de praktijk gerichte en op hun behoeften afgestemde software die voortdurend wordt geoptimaliseerd. Hiertoe moet het gebruik van de software worden geanalyseerd, om voortdurend verbeteringen te kunnen aanbrengen. De analyse van het softwaregebruik vindt bij de web-toepassingen plaats met behulp van Google Analytics (zie hiervoor en voor de bezwaarmogelijkheden hierboven cijfer B 3). Hierbij vindt principieel geen toegang plaatst tot uw in het project vastgelegde persoonlijke gegevens.

Voor de uitvoering van de overeenkomst (artikel 6 al. 1 letter b AVG) benodigd, maar ook in het kader van ons gegrond belang (art. 6 al. 1 letter f AVG) is tevens noodzakelijk dat wij u via de door u opgeslagen contactgegevens kunnen verzoeken om feedback over de gebruikte software en/of contact met u kunnen opnemen voor suggesties voor verbetering of om te wijzen op nieuwe mogelijkheden van de reeds gebruikte toepassing of op zinvolle aanvullingen/andere toepassingen.

(2) Zonder uw uitdrukkelijke toestemming of zonder een juridische basis zullen uw persoonlijke gegevens niet worden doorgegeven aan buiten de afhandeling van de overeenkomst staande derden, behalve aan de software-ontwikkelaars die in onze opdracht werken. We geven deze gegevens door aan de voor ons werkende software-ontwikkelaars, zodat deze u de benodigde technische informatie en updates voor de door u gebruikte software beschikbaar kunnen stellen. Wij wijzen erop dat het hier een opdrachtverwerking betreft conform art. 28 AVG gaat. De betreffende software-ontwikkelaars hebben zich jegens ons contractueel verplicht zich te houden aan de wettelijke eisen voor het volgen van de bestemmingen voor de gegevensbescherming.

(3) Nadat de overeenkomst volledig is afgehandeld, worden uw gegevens geblokkeerd voor verder gebruik. Na afloop van de belastingtechnische en handelsrechtelijke voorschriften worden deze gegevens gewist, voor zover u niet uitdrukkelijk in het verdere gebruik hebt toegestemd. Gegevens welke op basis van art. 6 lid 1 sub f AVG worden verwerkt, worden tot het wegvallen van het gegronde belang verwerkt en daarna gewist, uiterlijk met de verklaring van bezwaar tegen de gegevensverwerking door u. Ook met het oog op deze gegevens worden wettelijk verplichte bewaartermijnen aangehouden.

(4) Bij het aanbieden van de software via een app-store moet tevens rekening worden gehouden met de door de aanbieder van de app-store beschikbare instructies voor de omgang met uw gegevens. Voor dit gegevensgebruik zijn uitsluitend de aanbieders van de app-stores verantwoordelijk.

4.4 Seminars

Via de OBO-website kunt u zich ook voor seminars aanmelden. Juridische basis voor deze aanmeldingen is art. 6 lid 1 sub 1 sublid b AVG. De gegevensverzameling vindt hier plaats met als doel het desbetreffende seminar uit te voeren, van het opstellen van deelnamecertificaten en afschriften, voor de statistische beoordeling en voor de betalingsverwerking. Hiervoor verwerken wij gegevens van de categorieën "Identificatiegegevens", "Afrekeningsgegevens", "Contractgegevens" en evt. "Prestatiegegevens" (bij bijscholingsevenementen). De gegevens worden aan en evt. samen met de organisatie en uitvoering van het evenement belaste dienstverlener of medeorganisatoren overgedragen of aan de referentiepersoon van het evenement ter beschikking gesteld. Een overdracht van de gegevens in andere landen is niet gepland. De bewaartermijnen vloeien voort uit de rechtsgrond, met betrekking tot facturen is dit tien jaar.

4.5. Online seminars

GoToWebinar

Voor de registratie en uitvoering van online seminars gebruiken wij de tool "GoToWebinar" van het bedrijf. LogMeIn Ireland Unlimited Company, The Reflector, 10 Hanover Quay, Dublin 2, D0R573, Republik Ireland. Dit gebeurt in het kader van een opdrachtverwerking overeenkomstig artikel 28 AVG. Door GoToWebinar te gebruiken, worden verschillende persoonsgegevens verzameld en opgeslagen op de servers van GoToWebinar.

De opslag van de gegevens kan ook plaatsvinden in een derde land dat niet de Europese norm inzake gegevensbescherming heeft.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacybeleid van de firma LogMeIn.

www.logmein.com/de/legal/privacy

Wij zullen uw registratiegegevens (voornaam, achternaam, e-mailadres, woonplaats, postcode en bedrijfsnaam) alleen gebruiken als u ons daarvoor toestemming hebt gegeven.

4.6 Google Maps

Deze website maakt gebruik van Google Maps voor het weergeven van interactieve landkaarten en voor het samenstellen van routebeschrijvingen. Google Maps is een landkaartenservice van Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkw, Mountain View, California 94043, V.S. Door deze dienst te gebruiken, kunt u de locatie zien en ontvangt u een eventuele routebeschrijving. Dit vormt een gegrond belang in de zin van art. 6 lid 1 sub f AVG.

Door het gebruik van Google Maps kan informatie over het gebruik van deze website inclusief uw IP-adres en het in het kader van de routeplannerfunctie ingevoerde (start-) adres aan Google in de V.S. worden overgedragen. Wanneer u een van onze websites bezoekt die Google Maps bevat, zet uw browser een rechtstreekse verbinding op met de servers van Google. De kaartinhoud wordt door Google rechtstreeks overgedragen aan uw browser en door deze in de website ingebed. Daarom hebben wij geen invloed over de omvang van de op deze manier door Google verkregen gegevens. Voor zover wij weten, gaat het minimaal om de volgende gegevens:

  • datum en tijd van het bezoek op de betreffende webpagina;
  • internetadres of URL van de opgeroepen webpagina;
  • IP-adres van het in het kader van de routeplanning ingevoerde (start-)adres.

Dit vindt plaats ongeacht of Google een gebruikersaccount aanbiedt, waarop u bent aangemeld, of dat geen gebruikersaccount bestaat. Als u bij Google bent aangemeld, worden uw gegevens rechtstreeks aan uw account toegewezen. Als u de toewijzing met uw profiel bij Google niet wenst, moet u zich voor het activeren van de knop afmelden. Google slaat uw gegevens op (zoals voor niet-aangemelde gebruikers) als gebruiksprofiel en evalueert deze. Een dergelijke analyse volgt in het bijzonder conform art. 6 lid 1 sub f AVG op basis van de gegronde belangen van Google bij het opnemen van gepersonaliseerde reclame, marktonderzoek en/of de benodigde vormgeving van zijn website.

U kunt gebruik maken van een bezwaarrecht tegen het aanmaken van deze gebruikersprofielen; om hiervan gebruik te maken, moet u zich rechtstreeks tot Google wenden. Lees hiertoe de privacyverklaring van Google op https://www.google.com/policies/privacy. De mogelijkheid tot bezwaar maken (opt-out) moet via de volgende koppeling bereikbaar zijn, www.google.com/settings/ads/.

Google LLC, gevestigd in de VS, is gecertificeerd voor de VS-Europese overeenkomst voor gegevensbescherming Privacy Shield, dat het volgen van het in de EU geldende privacyniveau volgens de (bekritiseerde) opvatting van de EU-commissie garandeert.

Als u het niet eens bent met overdracht in de toekomst van uw gegevens aan Google in het kader van het gebruik van Google Maps bestaat ook de mogelijkheid om de webdienst van Google Maps volledig uit te schakelen, door de toepassing JavaScript in uw browser uit te schakelen. Google Maps en daarmee ook de kaartweergave op deze internetpagina kan dan niet meer worden gebruikt.

De gebruiksvoorwaarden van Google kunt u onder http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html inzien, de aanvullende gebruiksvoorwaarden voor Google Maps vindt u onder https://www.google.com/intl/de_US/help/terms_maps.html. Uitvoerige informatie over de gegevensbescherming in samenhang met het gebruik van Google Maps vindt u op de internetsite van Google (Google Privacy Policy): http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Door het gebruik van onze website gaat u akkoord met de verwerking van de over u verkregen gegevens door Google-Maps-routeplanner op de hierboven beschreven manier en voor het hierboven genoemde doel.

5. Beveiligingsmaatregelen

We zorgen voor organisatorische, contractuele en technische beveiligingsmaatregelen overeenkomstig de stand van de techniek, om ervoor te zorgen dat de bepalingen voor privacy-bescherming worden gevolgd en om daarmee de door ons verwerkte gegevens tegen toevallige of opzettelijke manipulatie, verlies, vernietiging of toegang door niet-geautoriseerde personen te beschermen. Tot de beveiligingsmaatregelen behoort met name de versleutelde overdracht van gegevens tussen uw browser en onze server.

C. Bijzonderheden gegevensverwerking via sociale netwerken

Op onze website worden geen Social plugins toegepast. Wij gebruiken uitsluitend koppelingen naar verschillende "sociale media-diensten".

De socialemediaplatforms verwerken persoonsgegevens van u wanneer u zich toegang verschaft tot ons betreffende kanaal.

De juridische basis voor de verwerking van uw persoonsgegevens vloeit voort uit een rechtmatig belang (artikel 6 lid. 1 sub f) AVG. Het rechtmatige belang is om te communiceren met de belanghebbende partijen en klanten die daar actief zijn, om vragen te beantwoorden en om informatie over onze producten te verstrekken. Indien u door de aanbieder van het desbetreffende socialemediaplatform om toestemming voor de beschreven verwerking bent gevraagd, is de juridische base (artikel 6 lid. 1 sub a) AVG.

Raadpleeg de mededelingen inzake gegevensbescherming van de respectievelijke dienstverleners voor informatie over welke persoonsgegevens door de dienstverleners worden verzameld, informatie over uw mogelijkheid om bezwaar te maken (opt-out) en informatie over uw rechten inzake gegevensbescherming. Hiervoor verwijzen wij naar de volgende links van de platformaanbieders.

Het is mogelijk dat gebruikersgegevens worden verwerkt in derde landen (landen buiten de Europese Economische Ruimte "EER"). Wat Amerikaanse aanbieders betreft die in het kader van het Privacy Shield zijn gecertificeerd, wijzen wij erop dat zij zich er daarbij toe verbinden de EU-normen inzake gegevensbescherming na te leven. Dit kan echter risico's inhouden voor de gebruiker, bv. dat de handhaving van de rechten van de gebruiker moeilijker kan worden.

Nadere informatie is te vinden onder de links van de respectievelijke platformaanbieders.

In de regel worden de gegevens verwerkt voor marktonderzoek en reclamedoeleinden. Er kunnen bijvoorbeeld op basis van het gebruiksgedrag en de daaruit voortvloeiende interesses van de gebruikers gebruiksprofielen worden aangemaakt. Deze gebruiksprofielen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om binnen en buiten de platforms advertenties aan te bieden waarvan wordt verondersteld dat ze aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Daartoe worden cookies opgeslagen op de computers van de gebruikers, waarin het gebruikersgedrag en de interesses van de gebruikers worden opgeslagen.

Een gedetailleerde presentatie van de respectieve verwerkingen en de mogelijkheden tot bezwaar

(opt-out) is te vinden onder de links van de respectievelijke platformaanbieders.

Wat verzoeken om informatie en het doen gelden van gebruikersrechten betreft, wijzen wij erop dat deze het meest effectief kunnen worden gedaan bij de platformaanbieders. Alleen de providers hebben in elk geval toegang tot de gegevens van de gebruikers en kunnen passende maatregelen nemen en rechtstreeks informatie verstrekken. Als u echter hulp nodig heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.

Commentaarfunctie

U kunt opmerkingen maken over de inhoud die wij publiceren op de kanalen van OBO-Bettermann op de sociale platforms. Door op de knop "Commentaar verzenden" te klikken, worden persoonlijke gegevens van u verzameld. In het privacybeleid van de betreffende platformaanbieder kunt u vinden welke persoonsgegevens dit omvat, evenals nadere informatie over gegevensbescherming. Het commentaar dat u invoert, wordt met uw gebruikersnaam gepubliceerd op ons sociale mediaprofiel.

Wanneer u onze sociale mediakanalen liket en/of u abonneert op updates, wordt persoonlijke informatie van u verzameld. In het privacybeleid van de betreffende platformaanbieder kunt u vinden welke dit omvat.

Facebook

De grondslag is een overeenkomst inzake gezamenlijke verwerking overeenkomstig artikel 26 AVG.

Als gemeenschappelijke verantwoordelijke voor de verwerking van uw gegevens via onze fanpage zijn Facebook (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland) en OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG verantwoordelijk.

Privacyverklaring: https://www.facebook.com/about/privacy/ en https://facebook.com/privacy/explanation

Opt-Out: https://www.facebook.com/settings?tab=ads en http://www.youronlinechoices.com

Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active

Als onderdeel van de "Page Insight" dienst, wordt uw gedrag met betrekking tot onze Fanpage geregistreerd. De voor ons zichtbare analyses stellen ons niet in staat het gebruiksgedrag van individuele personen te analyseren. Wij zien alleen samengevoegde gegevens (waaronder aantal hits, likes, volgers, regio van herkomst, leeftijdsgroep, geslacht).

Overige informatie onder: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum en https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data.

Twitter

Twitter (Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA) – privacyverklaring:  https://twitter.com/de/privacy,

Opt-Out: https://twitter.com/personalization,

Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TORzAAO&status=Active

Google YouTube

(Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland)

Privacyverklaring / Opt-Out:  https://policies.google.com/privacy,

Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active

Xing

Xing (XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Deutschland)

Privacyverklaring / Opt-Out: https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung

LinkedIn

LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irland) –

Privacyverklaring https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy,

Opt-Out: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out,

Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000L0UZAA0&status=Active

Instagram

Instagram (Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA)

Privacyverklaring / Opt-Out: http://instagram.com/about/legal/privacy/